Om oss

Innehållsförteckning

 1. Om klubben
 2. Regler och värderingar för Lejonkulan
 3. Avgifter
 4. Hitta hit
 5. Tränare
 6. Grupperna

Om klubben

** ”Endast den som är mjuk kan vara hård” **

På Göteborg Muay Thai tränar vi just Muay Thai/Thaiboxning som det skall tränas. Vi förvaltar och utvecklar den sport som har en tusenårig tradition och allt vad det innebär. För oss är det inte bara en klubb – det är ett andra hem där vi möts, umgås, har roligt och tränar stenhårt.

** ”Utan glädje, kamratskap och gemenskap skapas inga stora idrottsmän eller gentlemen” **

Vi kallar klubben för Lejonkulan med ovanstående citat i tankarna. Hos oss tränas man inte bara för att vinna i ringen utan också för att kunna utvecklas som person. Våra värderingar skall speglas, inte bara under träningstid, utan också utanför Lejonkulan. Göteborg Muay Thai har ”fostrat” sina Lejon till Svenska Mästare, Nordiska Mästare, Världsmästare, rankade fighters/Nak Muay på Lumpinee och Rajadamnern stadiums i Thailand, samt på stora galor både nationellt och internationellt. Det är vi mycket stolta över. Men det vi är väldigt stolta över är att de är Champions utanför ringen; skötsamma, vänliga, hjälpsamma, respekterar och behandlar sina medmänniskor väl och sist, men inte minst, ödmjuka.

Tänker du nu att Göteborg Muay Thai är något för dig, läs då igenom nedanstående:

Regler och värderingar för Lejonkulan

På Lejonkulan vill vi se att ni som tränar är:

 • Rädda om, samt respekterar era träningskamrater.
 • Ödmjuka mot tränare, ledare och eran grupp.
 • Redo att träna hårt! (Den som inte tycker om hård träning bör vända sig till en annan klubb)
 • Skötsamma både i och utanför Lejonkulan! (Vi tränar folk för ringen, INTE för gatan)

Utrustning:

 • Tandskydd
 • Suspensoar (killar)
 • Handskar, gärna klubbens. 12 – 18 oz (beroende på kroppsvikt) i bra skick. Är du osäker på om dina handskar är godkända för sparring bör du fråga din tränare.
 • Benskydd, gärna klubbens. För att kunna sparra och gå D-Klass matcher krävs benskydd.
 • Shorts, gärna klubbens.
 • Tröja/Linne (inget krav, då det går bra att träna i bar överkropp)
 • Alla ovanstående saker ska vara rena och i bra skick för att förhindra skador eller sjukdomar.

Sparring: För att ingen som tränar på vår klubb ska skada sig, samt för att alla ska få ut maximalt med kunskap i och med sparringen så vill vi att:

 • All sparring ska vara lugn och behärskad.
 • Den som kan minst bestämmer tempot.
 • Inga hårda tekniker utövas på kamrater under sparring. Hårdhet utövas på mitts eller säck!

Avgifter

2600 kr per termin, 100 kr av dem går till budoförbundet för att du ska hållas försäkrad mm. Betalning sker enklast via Swish till nummer 1230231357 eller genom insättning av summan på PlusGiro 1478839-2. Märk din inbetalning med namn, personnummer och vilken grupp du anmäler dig till. Vid eventuella frågor angående ekonomi och inbetalningar, eller om du vill ha kvitto på din betalning, kontakta vår kassör Rebin på: rebin.fathli@reakconsulting.se

Eftersom Lejonkulan drivs som en ideell verksamhet tjänar vi inga pengar på klubben. Allt går till utgifter så som klubblokal, el, reparationer mm och för att skicka folk till SM, EM, VM eller andra tävlingar. Därför är det väldigt viktigt att du som elev gör allt du kan för att bli bättre, då det är ditt svett och slit som är betalningen till våra tränare!

Träna? Maila då till info@gbgmuaythai.com eller ta dig till Lejonkulan Norra Gubberogatan 32 (Olskroken). Information om nästa terminsstart för nybörjare och mellangrupp kommer att läggas ut på hemsidan när det är dags, men hör gärna av dig och visa intresse oavsett var i terminerna vi är.

Hitta hit

Vår adress är Norra Gubberogatan 32, 416 63 Göteborg. Närmaste hållplatsen är "Norra Gubberogatan"

Tränare

Tävlingsgrupp

Johan Risberg - Huvudtränare/Chef
Patrick ”ลิงน้อย” Thomsen – Assisterande Tränare
Stig Faltin - Top class almighty Boxningscoach
Yassir - Assisterande Tränare
Patrik Khalaf - Assisterande Tränare

Avancerad grupp

Viktor Larsson
Simon Kvarnström

Fortsättargrupp

Nima Rafiei
Leo Eshagi

Nybörjargrupp

Nicholas Bryant
Alessandro Larsson

De olika grupperna

Det finns fyra olika träningsgrupper på Lejonkulan. Är du nybörjare så bör du gå i nybörjargruppen. Vill du satsa helhjärtat på sporten och tävla så bör du gå i tävlingsgruppen. Däremellan har vi även fortsättargruppen och avancerat-gruppen. På så sätt finns det alltid en lämplig grupp för dig att träna i, oavsett om du är amatör, en motionär som bara vill ha kul och få lite bra träning, eller en elitfighter.

Nybörjargruppen

Ingen tidigare erfarenhet krävs. Här lär man sig thaiboxning från grunden.

Fortsättargruppen

För den som har minst 1-2 terminers erfarenhet av thaiboxning. Den naturliga fortsättningen för den som redan tränat i nybörjargruppen.

Avancerade gruppen

För den som behärskar alla thaiboxningstekniker och är bekväm i alla sparringmoment.

Tävlingsgruppen

Här krävs det att från varje deltagare att det finns en vilja att tävla i thaiboxning. Det förväntas även hög närvaro på klubben och att man även tar eget ansvar för sin utveckling.